lørdag 29. september 2012

Gjensyn med legendarisk leirplass!

Burre, pappa og jeg bestemte oss for at søndagsturen skulle gå til gamle turtrakter. Det skulle vise seg å bli "a trip down memory lane".

Vi fant vår 25 år gamle leirplass, med bålrester og ubrukt ved. Det er utrolig hvor godt naturen har greid å skjule den solide bålplassen.


Tidlig i januar 1987 dro pappa og jeg ut på en skogtur som satte sine spor og som det ble mye mimring rundt de påfølgende 25 år. Vi gikk ut fra gamle Brodal gård i Skjebergmarka en lørdag ettermiddag, for så å raskt finne passende leirplass for natten. Nysnø og bitende kulde gjorde dette til en utfordring med tanke på komforten i løpet av natten. Vi trengte et solid bål, men forholdene var meget dårlige og det skulle vise seg å ta tid.

Etter flere timers innsats var vi endelig over kneika og en sped liten flamme bredte raskt håp om noe annet enn en kummerlig og lang natt.

Med en tett granlegg som ly i ryggen og med en solid stokkvarme i front, var bålkosen i gang og wienerpølsene gikk ned på høykant.

 
Vi fikk mer enn 20 blå i løpet av natten og gode soveposer gjorde sitt til at det ble noe søvn.

Pappa var noen år yngre enn jeg er nå på denne turen, men lidenskapen for en god gammeldags båltur er fortsatt like sterk. 

Det ble også litt bålfyring og kaffekos på denne søndagsturen. Burre er naturens mann og forskyner seg direkte fra blåbærbusken.

Gamle bilder: Canon A1 og New F1 med Vivitar 24mm f/2,0, FD 50mm 1,8 og FD 100mm 2,8. Kodak Tri-X og Kodachrome 64 film.
Nye bilder: Canon 5D og EF 85mm 1,2 L II.

Ingen kommentarer: