torsdag 2. oktober 2008

Photoshoot med Ellen!

Det er alltid hyggelig å ta bilder av tenåringer. De har lettere for å slå seg løs, men det kan ta noe tid før Hasselbladen virker harmløs på kloss hold. Ellen er en fantastisk modell. Hun har et levende og vakkert ansikt som gjør seg godt på bilde. Det tok ikke lang tid før hun følte seg komfortabel foran kameraet.


Disse bildene er tatt men Hasselblad 501CM med henholdsvis 150 og 50mm Carl Zeiss, Kodak T-Max 100. Eksponert etter EI80, 11 minutter i D-76 1:1 ved 21 grader. Lysmåleren jeg bruker er en Sekonic L-308s som jeg er meget godt fornøyd med.Fargebildene er tatt med Canon 1D mkIII og en Nikkor-H 85mm 1,8 pre-AI fra tidlig 60-tall. Dette er et helt utrolig objektiv som tegner sylskarpt med akseptabel kontrast selv ved største blender. Alle bildene er tatt ved f/1,8 for å oppnå den effekten jeg var ute etter.

Svakt ettermiddagslys førte til at jeg måtte bruke iso 1600 på hele bildeserien av Ellen. Takket være moderne digital teknologi tåler disse bildene likevel meget store forstørrelser uten at støyen blir påtagelig.

Klikk på bildene for større versjoner.

Ingen kommentarer: