torsdag 22. januar 2009

Rolex Daytona!

Denne bloggen omhandler i hovedsak min interesse for bilder og fotoutstyr. Mitt andre sterke interessefelt er ur, og da helst mekaniske ur. Denne hobbyen startet lenge før min fotointeresse og jeg har i varierende grad vært sterk i troen på dette feltet. De siste månedene har blitt mer intense enn noen gang og jeg har fått realisert en aldri så liten drøm. En Rolex Daytona Ref.116520 2007 mod. er nå trygt montert på mitt venstre håndledd! En slags 40-års gave!!

Klikk for større bilde.

Daytonaen er Rolex definitivt tekniske toppmodell og det er fortsatt lange ventelister på denne modellen hos landets utvalgte urmakere. Finanskrisen har gjort disse lettere tilgjengelig og kan nå fåes på bruktmarkedet til tilnærmet veil. utsalgspris. Ikke verst!!!!
Det morsomme med Rolex er at to type kjøpere tiltrekkes av merket. Den ene er opptatt av statusen det gir å bære et slikt eksklusivt ur, og har ikke peiling på hva som skiller disse tekniske vidunderene fra andre klokker. Den andre gruppen setter mer pris på den fantastiske finishen og materialkvaliteten som Rolex bruker. Og ikke minst urverkene som er laget for å brukes og det i flere generasjoner.
Urverket i min Daytona er Rolex nye kronografkaliber 4130. En av de mest omtalte nyvinningene i dette verket er den egenutviklede balansen; Parachron Blue. Den er mer motstandsdyktig mot gravitasjonen, støt og magnetisme enn noen annen balanse på markedet. Jeg kunne skrevet 10.000 ord til om denne klokka, men får vel gi meg her.

Bildet av Rolexen er tatt med 1D mkIII og Ef 24-70mm på et speil med hvit bakgrunn. Kun en stk. EX430 er brukt.

2 kommentarer:

Geir Ole sa...

Har sett innom mange fine bilder både på hjemmesiden din og her i bloggen.

Mye fint!!

Tage Solberg sa...

Takk skal du ha. Hyggelig med besøk på bloggen.

MVH
Tage