søndag 6. juni 2010

Flaggspett og nytt leketøy!

Jeg har investert i en Hähnel Giga T-Pro fjernkontroll til kameraene mine. Dette er en utrolig lettbetjent liten sak med rekkevidde på opptil 100m. Jeg kommer i hovedsak til å bruke den til eiendom og mastefoto, men ser jo at bruksområdet kan utvides.

Med mitt Manfrotto monsterstativ var det ikke noe problem å nå helt opp til flaggspettens reir ca. 3,5 meter opp på stammen.

Med EF 16-35mm på 16mm og 30cm. fokusavstand, håpet jeg at resultatet skulle bli vesentlig annerledes enn de "kjedelige" teleobjektiv-bildene.

Man skal føle seg litt frem når man trenger seg inn på hekkende fugler. Jeg var fast bestemt på å gi meg selv 15-20 minuttter på at flaggspettene skulle returnere etter at jeg plasserte utstyret. Hvis de da fortsatt var usikre på "riggen" min, ville jeg ta den ned og avslutte prosjektet.
Etter kun få minutter var første spette på plass med godsaker til ungene :-) På ca. 60m. kunne jeg akkurat se hullet i stammen og utløse kameraet til rett tid.

Bildet over er limt sammen av to bilder.

Beskjæringen over viser hvor god oppløsningen har blitt på kamerahus og optikk.
Klikk på bildet for en 100% crop.

Bildene av flaggspetten er tatt med Canon 1Ds mkIII, Speedlite EX580 II og EF 16-35mm 2,8 L II ved 1/200 sek, F/16 og iso 400.

3 kommentarer:

Sjonkel Per sa...

Flott hakke-bilde.
Dette er det nærmeste jeg kommer:
http://hvaskjer.bidevind.org/#post48
(se bildet nederst)

Uten stativ og blitzzzz

Hva slags spett er det jeg har som granne ???

Tage Solberg sa...

Det ser ut som bildet ditt er av samme modell, flaggspett :-)

Bra bilde!

Kris sa...

Utrolig for en forskjell det er på fuglebilder tatt med tele og de tatt med vidvinkel. Virkelig flotte bilder.