fredag 6. april 2012

Iskalde og forblåste Hardangervidda!

Jeg ble med Anders, Ann-Kristin og Pål opp til Hardangervidda den første påskehelgen. Målet for turen var å få brukt kitene så mye som mulig og kose seg med de endeløse viddene. Hverken vind, kulde og snø var noen mangelvare på denne turen. Med temperaturer ned i 15 minus og vind opp i storm styrke, med solid snøfall på toppen av dette, ga turen oss en solid vinterfølelse. Vi fikk likevel kitet en masse. Med 50-70 km/t innover vidda på en behagelig slør blir avstandene korte og opplevelsene store.

Da sikten ble for dårlig var det ikke annet å gjøre enn å holde seg i teltet og vente på mindre snøføyke.

Anders, Ann-Kristin og Pål ble igjen på vidda da jeg reiste hjem med en kolonne på mandag. De er meget godt utstyrte for lange opphold i utsatte strøk.

Pål har godt driv med 6 kvadraten på slør mot leirplassen i 12 m/sek vind. Både Pål og Ann-Kristin har begynt å mestre luftige svev med kitene, på tross av at de er begge ferske i gamet. Jeg har det foreløpig greit på bakken, men har opplevd ufrivillige svev :-) Det hører liksom med når man starter med kiting.

Anders er en ung tøffing, og plages ikke av storm og kulde i fjellet. Han har også testet kiten og nyter romsligheten eget Hilleberg-telt.

Alle bilder: Panasonic GF1 og Lumix 20mm/1,7.

Ingen kommentarer: