søndag 3. juni 2012

Årets padledebut i sommervær!

Endelig! På tross av hektiske vårmåneder, ble det endelig tid til vår favoritt-aktivitet, padling i den svenske skjærdgården i vest. Sommervarme, en deilig bris og jomfruelig leirplass, gjorde turen til en absolutt "høydare" blandt mange store opplevelser her ute på kysten.

Takket være fullbooket leirplass på vår "faste" gresslette på Ulsholmen, endte vi i stedet opp i denne enga litt lengre syd, med engen strand og utsikt rett ut i Skagerak.

Panasonic GF1 og Lumix 20mm/1,7

Burre og jeg koser oss på varme svaberg med en svalende bris i ryggen. Foto: Therese Ingebrigtsen

Denne sommeridyllen er hentet fra øverste hylle og er definitivt en leirplass vi kommer til å benytte oss av igjen.

Gravand.

Gråmåke.

Sandlo.

Vanligvis er gjøken meget sky og vanskelig å få avbildet. Men akkurat denne helgen var skjærgårdens løsgjenger opptatt av ærender i forplantningsøyemed og ble derfor et letter bytte for fotografen. Jeg plasserte meg på 150 meters avstand til en varde jeg visste gjøken likte å fremføre sitt repeterende budskap. Godt gjemt i skyggen, i ly fra kveldssola, tok det meg ikke mer enn 5 minutter, så var han på plass og noen bilder ble sikret. Det var en herlig opplevelse å observere inntil 4 gjøker i luften samtidig.

Fuglebildene er tatt med Canon 50D og EF 400mm 2,8 L IS, med enten 1,4X eller 2X converter. De andre bildene er tatt med Canon 5D og EF 24-70mm 2,8 L.

Ingen kommentarer: