fredag 25. januar 2013

Modellfly!

Jeg har alltid vært interessert i fjernstyrte leker og da særlig modellfly. Men jeg har, selv på mange år, opparbeidet meg ekstremt lite flytid og mine egenskaper som pilot er lavmål. Interessen får alltid et oppsving på vinteren og Isesjø er den perfekte arena for meg. Ekstremt god plass! For det trenger jeg hvis jeg skal ha håp om å få "redskapen" ned på bakken i enhetlig fasong.

Alle mine fly er fra Parkzone og seilflyet over har et vingespenn på hele 2 meter og har egen elmotor for å ta høyde. Det veier kun 1 kg og er en litt i overkant avansert modell for meg med mulighet for flaps, camber/reflex og crow. Litt mye å holde styr på, men er utrolig morsomt når man får det til.

Dette flyet er et skalafly av modellen RAF SE5a og ble lansert i 1917 og brukt på vestfronten med stor fremgang under 1. verdenskrig. Modellen har et vingespenn på knappe meteren og er forholdsvis lettflydd, men jeg hadde nylig en stygg "takeoff" og måtte til med epoxy for å få det flygedyktig igjen.

Av innlysende årsaker er alle bildene dessverre tatt med flyene på bakken, men så fort jeg får alliert meg med copilot, skal det bli luftbilder også.

Min Spitfire mkIX står på bildet over på en flott flystripe, brøytet på Isesjø for de skøyteglade. Dette er min mest avanserte modell og er for meg en krevende fugl å holde skadefri. Den krever mye høyere hastighet enn mine andre fly, men jeg har foreløpig tatt det opp og ned med stort hell. Det har innfellbare landingshjul og jeg skal modifisere inn flaps for tryggere landinger. Vingespennet er på 1 meter og totalvekt på ca. 1.3 kg.

Alle bilder: Canon 600D og EF-S 18-55 IS II.

Ingen kommentarer: